25-07-11

Meer klanten dankzij een mooie winkelinrichting

winkelinrichtingIn enkele seconden beslist een klant om al dan niet een winkel binnen te stappen. Een mooie etalage, aantrekkelijk productaanbod en aangename winkelervaring hebben een belangrijke invloed op het imago van de zaak. Een efficiënte winkelinrichting zorgt met andere woorden voor meer klanten.

Een combinatie van producten en sfeer moet de klanten verleiden. Een eerste goede indruk is dus enorm belangrijk. Enkele belangrijke tips met betrekking tot het inrichten van een winkel helpen om direct te scoren.

1. Zorg voor een aantrekkelijke etalage.
De gevel en etalage vormen het uithangbord van de winkel. De eerste beoordeling om al dan niet een winkel binnen te stappen hangt af van de aantrekkelijkheid van de gevel en etalage. Belangrijk hierbij is om regelmatig de opstelling van de producten in de etalage te wijzigen. Zo valt de vernieuwde etalage keer op keer op en trek je snel de aandacht van klanten.

2. Creëer een aangename winkelsfeer.
Een aangename winkelomgeving zorgt er voor dat een klant zich meteen goed voelt in de winkel. Een duidelijk en overzichtelijk productaanbod toont de klant meteen of hij al dan niet in de winkel zal vinden wat hij zoekt.

3. Zorg voor een duidelijke communicatie.
De opstelling van de producten moet direct duidelijk maken wat waar te vinden is. Bovendien moeten prijzen en promoties goed aangeduid staan.

10:29 Gepost door Bert De Kegel in Winkelen, Winkelinrichting | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

En leuke shopmedewerkers! Ben zelf studente maar werk erbij in een boetiek.

Gepost door: danique | 25-07-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.