01-09-11

Vlekken uit teak verwijderen

 

teak tuintafelSteeds meer hechten we belang aan een mooie aangelegde tuin. De tuin is immers een echte outdoor woonruimte geworden. En daarin willen we comfort! Het aanbod tuinmeubilair was nooit zo groot. Modern, hedendaags, strak of authentiek; Tuintafels en –stoelen heb je in alle stijlen en materialen.

Wie vandaag nog traditionele witte tuinmeubelen op het terras staan heeft is helemaal niet meer in. De laatste jaren is vooral teak hout erg populair. Vaak besteden we heel wat geld aan een degelijke tuintafel. Daarom moeten we die ook goed onderhouden!

Teak hout heeft van nature uit de neiging om te vergrijzen. Wie liever de bruine kleur behoudt moet het hout regelmatig behandelen met olie. De teakolie zorgt dat het hout gevoed wordt en verlengt de levensduur van het tuinmeubilair. Bovendien kan je op die manier het hout beschermen tegen vetvlekken.

Om hardnekkige vlekken te verwijderen kan gebruik maken van groene zeep. Indien dit geen oplossing biedt kan je ook het hout gaan schuren met een stuk fijn schuurpapier. Zo haal je ook alle oneffenheden uit het hout. Na het schuren wrijf je de tafel in met wat olie zodat deze opnieuw voorzien is van een beschermende laag en er weer piekfijn uitziet!

13:45 Gepost door Bert De Kegel in Wonen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

bedankt voor de tip!!!

Gepost door: nik | 10-09-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.