08-09-11

Checklist voor het plaatsen van een veranda

 

verandaBij het plaatsen van een veranda komt heel wat kijken. Niet alleen word je geconfronteerd met een grote keuze aan materialen en stijlen, maar ook wettelijk moet alles in orde zijn en moet je beschikken over de nodige vergunningen.

·         Materiaalkeuze

Er zijn heel wat verschillende materialen beschikbaar om een veranda uit op te trekken. Hout, PVC en aluminium worden het meest gebruikt. De keuze van het materiaal hangt af van de eigen smaak en stijl van het huis. Let ook op de isolerende eigenschappen en de onderhoudsvriendelijkheid van het materiaal.

·         Vergunningen

Wie een veranda plaatst moet beschikken over de juiste stedenbouwkundige vergunning.  De aard van deze vergunning hangt af van de grootte van de veranda.  Wanneer deze kleiner is dan 30m² volstaat een eenvoudige dossiersamenstelling. Voor een grote verande (groter dan 30m²) is dan weer een uitgebreide dossiersamenstelling noodzakelijk. Tijdens de verbouwingen en het plaatsen van de veranda moet de vergunning goed zichtbaar aan de straatzijde geplaatst worden.

13:31 Gepost door Bert De Kegel in Wonen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.