17-01-12

Stalen zenuwen voor stalen velgen

stalenvelgen.jpgAutosalon! Tijd om de ogen weer de kost te geven. Soms is het wat moeilijk om de aandacht te houden op die blinkende wagens omwille van de dartele pitspoezen die de auto's liefkozend strelen.

Mijn favoriete auto heb ik al en de bankrekening is niet van die aard dat er binnenkort een nieuwe op de oprit komt te staan. Neen, waar ik op let op het autosalon zijn de velgen. Velgen bieden mij de ideale manier om mijn wagen wat te pimpen, zonder dat het me te veel geld gaat kosten én zonder dat ik mijn auto in een Johnny-bak omtover.

Ik lees altijd iets over aluminium velgen, dus ik keek dan ook wat op van het aanbod stalen velgen. Welk voordelen bieden stalen velgen? Ten eerste zijn ze veel sterker (tenzij je vergelijkt met de duurste aluminium velgen). Ten tweede zijn ze aan te raden voor wie zomerbanden met winterbanden wisselt. Het veelvuldig op- en af monteren van de banden zorgt voor beschadigingen aan de aluminium velgen. Een stalen velg presteert dan ook beter. En de prijs? Over het algemeen zijn stalen velgen goedkoper dan aluminium velgen. Ze zijn dan ook iets lelijker... Wat me naadloos brengt bij het begin van mijn blogberichtje: de pitspoezen. Ahum. Concentratie!

16:38 Gepost door Bert De Kegel in Auto's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Vochtproblemen in de kelder

Zo’n 2 jaar geleden werd ons huisje getroffen door een vreselijke overstroming. Hierdoor stond het water in onze kelder tot op kniehoogte, het was echt ongelofelijk.

We hadden altijd wel al een vochtprobleem met onze – zeg maar – vochtige kelder, maar sindsdien ging het van kwaad naar erger. De vochtproblemen zijn intussen zo erg dat de muren helemaal verschimmeld zijn.


Ik belde onlangs naar een gespecialiseerde firma, maar deze kunnen pas binnen 2 maand langskomen.

Is er iemand die firma kent die snel kan ingrijpen? Ieder advies is meer dan welkom want ik ben er toch niet gerust in. Echt gezond kan het volgens mij niet zijn…

 

10:37 Gepost door Bert De Kegel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |