28-03-12

Welke dakbedekking kies ik?

dakbedekking

 

Bij het aanleggen van een dak is het belangrijk om te kijken waarvoor het gebouw vooral gebruikt wordt. Het spreekt voor zich dat het dak van een concertzaal een andere aanpak vereist dan het dak van een huis. Bij een concertzaal is een geluidsdempend dak belangrijker dan bij een huis voor particulieren. Waar moet je dan op letten?

Bij de keuze van je dakbedekking moet je eerst en vooral kijken naar het type van dak. Een plat dak vereist een andere aanpak dan een dak in de vorm van een driehoek. Een driehoekdak zorgt dat het water makkelijk weg kan, in tegenstelling tot een plat dak. Om die reden moet een plat dak ook veel steviger zijn, want de druk van water en sneeuw mag je niet onderschatten.

Een dak moet ook goed isolerend werken. Kies daarom voor dakpannen die de warmte vasthouden. Een slecht geïsoleerd huis of ander gebouw kan je in de winter herkennen door de sneeuw op het dak. Ligt er opvallend minder sneeuw op het dak van het huis in vergelijking met andere huizen? Dan laat het dak teveel warmte door die de sneeuw doet smelten. Een goed geïsoleerde woning zorgt voor een daling van de verwarmingskosten. Je kan voor meer info altijd beroep doen op een externe firma.

15:11 Gepost door Bert De Kegel in Wonen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dakbedekking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.