03-04-12

Meubelen uit teak bezig aan hun opmars!

winkelinrichting bakkerTeak is een houtsoort afkomstig uit Azië. Het wordt gekenmerkt door zijn lange levensduur en gezellige kleur. Tegenwoordig vind je het overal: als binnenmeubel, als buitenmeubel of zelfs als toonbank in de winkelinrichting van de bakker om de hoek.
 
Jan met de pet in België hoor je niet klagen natuurlijk, die heeft een mooie kast in zijn living. En zo denken zijn naasten er ook over.

Maar de stijgende populariteit van de houtsoort heeft jammer genoeg heel wat negatieve gevolgen.

Ten eerste is er het onverantwoord bosbeheer in Azië. Door de minimale controle van de overheid worden bossen gekapt aan een sneltempo, zonder dat er één nieuwe boom gepland wordt.

Maar daar houdt het jammer genoeg niet op. Doordat de houtproductie in Azië de stijgende vraag niet kon blijven beantwoorden sprongen andere commerciëlen in andere gebieden al snel op de kar. Het gevolg? Ook de tropen moeten er vandaag de dag hun tol voor betalen.

En dan komen we terug bij de consument: doordat er zoveel vraag is naar de houtsoort daalt ook de kwaliteit van het hout dat tot bij ons komt. Teak-hout van een lage kwaliteit kan je het best herkennen aan de lichtere kleur en een zachtere hardheid.

Opletten geblazen dus wanneer je nog eens overweegt een Teak-meubel te kopen!

14:54 Gepost door Bert De Kegel in Winkelinrichting | Permalink | Commentaren (1) | Tags: winkelinrichting bakker |  Facebook |

Commentaren

Inderdaad hele goede tip om te letten bij de aankoop van teak op kwaliteit in plaats van prijs. Ga daarom ook altijd naar een erkende winkel/importeur van teakhout en vraag ook waar de meubels geproduceerd worden. Het merendeel van de teak komt overigens uit Indonesië.

Gepost door: Teakhout meubelen | 25-05-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.