25-04-12

Het belang van goede autobanden

Veel autobestuurders zeggen dat er zorg moet gedragen worden voor alles in een auto. Dit is volledig terecht, maar onrechtstreeks houden veel van hen er zich zelf niet aan. Voorzichtig rijden is 1 oplossing, om bijvoorbeeld de motor maar ook de banden te sparen. Toch wordt het belang van goede banden nog altijd veel onderschat door veel van hen. 

Veel autobestuurders zouden hun banden enkel laten vervangen indien de band kapot of er een lek of scheur is in de band. Hierdoor is de auto niet meer in staat om te rijden, je hebt de auto helemaal niet meer onder controle. Dit is een groot risico want de kapotte band, het lek of de scheur kan ontstaan terwijl je aan het rijden bent. Dit kan fatale gevolgen hebben. Veel personen rijden rond met banden die compleet versleten zijn en nood hebben aan nieuwe bandenNieuwe banden

De staat van de banden kan voor een groot deel de de rijstijl en vooral de veiligheid van de bestuurder beïnvloeden, het is zonde om te zien dat veel verkeersslachtoffers gewond of zelfs gestorven zijn door het verkrijgen van een lekke, kapotte of gescheurde band. Het is aangeraden om regelmatig je banden te laten vernieuwen zodat dit risico bijna compleet verdwijnt. Hierdoor zal ook het aantal onnodige verkeersslachtoffers dalen, wat natuurlijk positief nieuws is! Het is een kleine inspanning, maar een mensenleven is nog altijd veel meer waard. 

http://www.flickr.com/photos/93453945@N00/737691103/

 

14:04 Gepost door Bert De Kegel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.