25-04-12

Het belang van goede autobanden

Veel autobestuurders zeggen dat er zorg moet gedragen worden voor alles in een auto. Dit is volledig terecht, maar onrechtstreeks houden veel van hen er zich zelf niet aan. Voorzichtig rijden is 1 oplossing, om bijvoorbeeld de motor maar ook de banden te sparen. Toch wordt het belang van goede banden nog altijd veel onderschat door veel van hen. 

Veel autobestuurders zouden hun banden enkel laten vervangen indien de band kapot of er een lek of scheur is in de band. Hierdoor is de auto niet meer in staat om te rijden, je hebt de auto helemaal niet meer onder controle. Dit is een groot risico want de kapotte band, het lek of de scheur kan ontstaan terwijl je aan het rijden bent. Dit kan fatale gevolgen hebben. Veel personen rijden rond met banden die compleet versleten zijn en nood hebben aan nieuwe bandenNieuwe banden

De staat van de banden kan voor een groot deel de de rijstijl en vooral de veiligheid van de bestuurder beïnvloeden, het is zonde om te zien dat veel verkeersslachtoffers gewond of zelfs gestorven zijn door het verkrijgen van een lekke, kapotte of gescheurde band. Het is aangeraden om regelmatig je banden te laten vernieuwen zodat dit risico bijna compleet verdwijnt. Hierdoor zal ook het aantal onnodige verkeersslachtoffers dalen, wat natuurlijk positief nieuws is! Het is een kleine inspanning, maar een mensenleven is nog altijd veel meer waard. 

http://www.flickr.com/photos/93453945@N00/737691103/

 

14:04 Gepost door Bert De Kegel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-04-12

Kostprijs Nieuwbouw

De kostprijs van nieuwbouw beperken

nieuwbouw.jpgDe kostprijs van nieuwbouw is duur, héél duur. Daarom is het belangrijk goed geïnformeerd te zijn bij het bouwen van een eigen huis. Je kan zelf een huis bouwen, maar velen zien daar tegen op omwille van de omvang van de werken, of omdat ze niet handig genoeg zijn. Dan kan je altijd een beroep doen op een bouwfirma om een huis te bouwen.

Het grote voordeel van een bouwfirma is dat ze gebruik maken van vakmannen om het werk gedaan te krijgen. Zij doen dag in dag uit hetzelfde, dus ze zijn zeker vertrouwd met elk aspect van het bouwen van een huis. 

Veel bouwfirma’s geven trouwens ook de mogelijkheid om een deel van de werken vrij te laten voor jezelf of kennissen die je hebt. Zo kan je de kosten nog meer drukken.

Bouwfirma’s hebben een hele resem aan stijlen en ontwerpen van huizen. Je bent niet verplicht je huis zo te bouwen. Dat is enkel voor ideeën op te doen en die te gebruiken voor je eigen ontwerp. De kostprijs van nieuwbouw is bovendien nergens lager dan bij een bouwfirma. 

Wil je dus de kostprijs van je nieuwbouw binnen de perken houden, dan kan een bouwfirma je wel helpen.

10:29 Gepost door Bert De Kegel in Wonen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-04-12

Hoe kies ik design meubelen die toch praktisch zijn ?

 

Meubelen bestaan al sinds mensenheugenis. Als dat te vaag is zal ik het houden op zo’n 4000 jaar. In al die tijd zijn meubels in wezen onveranderlijk gebleven. Als het ontwerp daarvoor ook goed werkte, waarom het dan aanpassen? Never change a winning team. Toch willen alsmaar meer mensen een meubel die qua design toch iets meer is dan enkel een meubelstuk.

Design meubelen

Design meubelen hebben al lange tijd de reputatie van oncomfortabel en onpraktisch te zijn. Die reputatie komt doordat de eerste design meubelen vaak uit harde materialen bestonden zonder een goede bekleding. Ook de vormen waren onnatuurlijk en extreem. Natuurlijk zit zoiets dan niet comfortabel, je kan evengoed op een steen gaan zitten.

Nu moeten design meubelen niet meer onderdoen voor gewone meubels. Design meubelen zijn zelfs comfortabeler dan gewone meubelen, omdat de fabrikant kan experimenteren met gebruikte materialen. Bovendien is het beeld dat een design meubel onpraktisch is ook onjuist. Design meubelen zullen een ietwat andere vorm hebben dan gewone stoelen, maar dat is ook de bedoeling. Bovendien bieden design meubelen de kans om uw interieur gevoelig op te krikken.

 

 

15:12 Gepost door Bert De Kegel | Permalink | Commentaren (0) | Tags: design meubelen |  Facebook |