25-06-12

Snobisme bij kinderen

Snobisme valt in de psychologie onder gedragingen en reacties. Iemand met snobisme, ook wel een snob genoemd, voelt zich superieur ten opzichte van anderen en laat dit in de regelmaat zien door er anders uit te zien en zich anders te gedragen dan anderen. Dit 'anders' kan in de ogen van een snob het best worden omschreven als 'beter'.
 

Snobisme komt ook voor bij kinderen

Hoewel snobisme voornamelijk bij volwassenen voorkomt, zijn er ook zeker kinderen die omschreven kunnen worden als snob. Dit kan een keuze van het kind zelf zijn, wanneer het de vrijheid heeft, of van de ouders. In veel gevallen uit snobisme bij kinderen zich vooral in het dragen van kinderkleding van bekende en prijzige merken.
 

De welbekende merkkleding kinderen

Merkkleding kinderen, ofwel de kinderen die nooit anders gezien worden dan in dure merkkleding, hoeven niet per definitie snobs te zijn. Snobisme bij kinderen ontstaat vaak door de opvoeding die de kinderen thuis krijgen, waardoor zij van mening raken dat zij 'meer zijn dan de rest'. Echter, voor kinderen is het aanzienlijk lastiger zich te onderscheiden van de groep dan voor volwassenen. Dit is dan ook de voornaamste reden dat snobisme bij kinderen zich vooral uit in het dragen van kinderkleding van de duurste merken.
 

Een keuze van ouder of kind

Hoewel een snob vaak niet bij de grote groep hoort, probeert deze zich wel in de groep te mengen. Dit gebeurt vaak door het gedrag van anderen te imiteren. Kinderen willen graag bij de groep horen, ook wanneer het gaat om kinderkleding. Het is dan ook in de meeste gevallen zo dat het de keuze van de ouder(s) is om het kind te laten denken dat het beter is dan een ander.

17:21 Gepost door Bert De Kegel in Shopping | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |