31-07-12

Blind speed dating

Snel rijden is een regelrechte afknapper. Dames wisten dat al langer. De jongens daarentegen denken nog steeds dat het stoer is. De meeste en de zwaarste ongelukken in België gebeuren nog steeds door te snel te rijden. 

Niet iemand die door het rood rijd, noch een dodehoekspiegelongeval, maar te veel te snel rijden blijft één van de grootste doodsoorzaken in het verkeer.

In een blind date speed dating test van Go For Zero vergezelden 5 dames 5 vrijgezellen mannen. Wat de vrouwen niet wisten, was dat Go For Zero en het vrouwenblad Flair onder één hoedje speelden. Een blind date met een ingehuurde acteur die voor die ene keer een zware voet mocht doordrukken op het gaspedaal.

Nadien werden de vrouwen ondervraagd en waren ze het unaniem eens: "hard rijden is totaal niet sexy, integendeel!".

Hun quotes werden gedrukt op affiches die langs de wegen werden opgehangen met de duidelijk boodschap: "hard rijden is niet sexy".

Bekijk hieronder zelf het filmpje in het Nederlands of het Frans.

 

15:53 Gepost door Bert De Kegel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sint Idesbald, de vergeten parel

De zee. Vandaag de dag voor velen het symbool vakantie, genieten in de zon. Het kan echter ook anders zijn: Doorgewinterde vissersschepen die de onrustige zee trotseren, geteisterd door de gure regen. De schilderachtige aard van een pittoreske dorpje, dat schijnbaar elk moment kan verzwolgen worden door de onvoorspelbare golven - Dat is de charme van het kustdorpje Sint Idesbald.

gure-zee.jpeg

Althans, dat was het. Door de stijging van de vastgoedprijzen in het algemeen en specifiek aan de kust maakt deze kustregio een opvallende groei op toeristisch vlak mee. Hoewel dit initieel meeviel, is het kopen van een appartement in Sint Idesbald momenteel ongeveer even duur als de andere, meer populaire kuststeden.

In het verleden was Sint Idesbald vooral gekend vanwege zijn vele artiestieke inwoners. Momenteel huist het dorpje nog enkele bekende schilders en hebben onder andere Willem Elsschot en Herman Teirlinck er hun buitenverblijf. Bovendien was het de woonplaats van Paul Delvaux en bevindt het Delvaux museum zich nog altijd in Sint Idesbald.

Het kustdorp is dus veel meer dan enkel een trekpleister voor zonnekloppers. Net als vele andere dorpen aan de Vlaamse Kust is de regio rijk aan cultuur en geschiedenis - Het is enkel een kwestie van weten waar je moet zoeken. 

09:42 Gepost door Bert De Kegel in Wonen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |