10-04-13

Welke IT consultant heb ik precies nodig?

it consultant, it consultancyDe dag van vandaag heeft praktisch ieder bedrijf iemand vast in dienst die zich op de één of andere manier bezighoudt met IT. Voor kleinere bedrijven of éénmansbedrijven kunnen ook altijd beroep doen op een IT consultant naar keuze, maar ook voor de bedrijven die reeds iemand vast in dienst hebben kan dat soms een oplossing zijn. Dit omdat de IT sector zodanig breed is dat het onmogelijk is iemand te vinden die in alle aspecten gespecialiseerd is. Het is echter maar de vraag welke IT consultant je precies nodig hebt.

Definiëer je doelstellingen

Voor een leek is een IT consultant iemand die met computers werkt. Dit klopt in de meeste gevallen, maar uiteraard is het in de realiteit veel genuanceerder dan dat. Welke consultant je precies nodig hebt is voor een groot deel afhankelijk van de uit te voeren taken. 

Zo kun je bijvoorbeeld op zoek zijn naar iemand op je verkoopsprocessen bij te schaven, of om meer verkoop te genereren (via online kanalen). Dan kan je bijvoorbeeld op zoek gaan naar een BI consultant (Business Intelligence consultant), om het potentieel van alle data die beschikbaar is voor jouw bedrijf uit te buiten.

Als je merkt dat de software die je binnen je bedrijf gebruikt niet meer voldoet aan de eisen van je bedrijf, dan kun je opteren om nieuwe te laten ontwerpen. In deze gevallen is het misschien interessant om een er een software architect bij te betrekken, die specifiek op je wensen kan inspelen en je software kan ontwikkelen op een manier waarop jij waarschijnlijk nog niet aan gedacht had.

Meestal is de uitdaging het effectief te weten komen welk IT profiel het best geschikt is voor jouw probleemstelling. Contacteer daarom best een specialist in IT consultancy.

16:09 Gepost door Bert De Kegel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.