18-04-13

Nieuwbouw risico's beperken

kijkwoning-fleurus.jpgHet is al sinds jaar en dag bekend dat Belgen graag hun eigen woning bouwen, in plaats van een bestaande woning te kopen. Het bouwen van een woning is echter geen geringe investering, en vele mensen spenderen dus veel tijd en moeite aan het beperken van de risico's die gepaard gaan met bouwen. Enkele handige tips om deze risico's te beperken.

Allereerst is het bezoeken van een kijkwoning erg belangrijk. Kijkwoningen geven je meteen een goed beeld van hoe je toekomstige woning er uit zal zien, en bieden je meteen ook wat inspiratie voor het inrichten ervan. 

Een andere mogelijkheid is het verzekeren tegen onvoorziene omstandigheden. Het is tegenwoordig mogelijk om je tegen alles te verzekeren, dus zijn er ook verschillende formules beschikbaar voor onfortuinlijke omstandigheden bij of na het bouwen. Zelfs als je goedkoop bouwt kan dat een goede investering zijn.

Een derde mogelijkheid is om heel goed research te doen naar de kwaliteit van de bouwfirma waar je in zee mee wil gaan. Op verschillende Fora en blogs kan je vaak een goed beeld krijgen van de kwaliteit, klantvriendelijkheid en algemene perceptie van de bouwfirma.

Het is hierbij wel belangrijk om de informatie te filteren: Mensen klagen nu eenmaal graag en hebben het soms moeilijk om bepaalde tegenvallen te kaderen. Het is niet altijd de schuld van de firma als er iets mis gaat. Zorg er dus voor dat je de informatie en bron van deze informatie goed onderzoekt. 

15:25 Gepost door Bert De Kegel | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.