17-01-12

Stalen zenuwen voor stalen velgen

stalenvelgen.jpgAutosalon! Tijd om de ogen weer de kost te geven. Soms is het wat moeilijk om de aandacht te houden op die blinkende wagens omwille van de dartele pitspoezen die de auto's liefkozend strelen.

Mijn favoriete auto heb ik al en de bankrekening is niet van die aard dat er binnenkort een nieuwe op de oprit komt te staan. Neen, waar ik op let op het autosalon zijn de velgen. Velgen bieden mij de ideale manier om mijn wagen wat te pimpen, zonder dat het me te veel geld gaat kosten én zonder dat ik mijn auto in een Johnny-bak omtover.

Ik lees altijd iets over aluminium velgen, dus ik keek dan ook wat op van het aanbod stalen velgen. Welk voordelen bieden stalen velgen? Ten eerste zijn ze veel sterker (tenzij je vergelijkt met de duurste aluminium velgen). Ten tweede zijn ze aan te raden voor wie zomerbanden met winterbanden wisselt. Het veelvuldig op- en af monteren van de banden zorgt voor beschadigingen aan de aluminium velgen. Een stalen velg presteert dan ook beter. En de prijs? Over het algemeen zijn stalen velgen goedkoper dan aluminium velgen. Ze zijn dan ook iets lelijker... Wat me naadloos brengt bij het begin van mijn blogberichtje: de pitspoezen. Ahum. Concentratie!

16:38 Gepost door Bert De Kegel in Auto's | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |