09-03-12

Welke satellietonvangers kiezen?

Satellietontvangers moet je voorzien van een passende decoder. Een coderingssysteem kan vast in de ontvanger ingebouwd zijn. Voor dit soort systemen is alleen nog een smartcard van de aanbiedende provider, zoals tv vlaanderen smartcard, nodig.  

Ontvangers met CI slots hebben de meeste flexibiliteit. Als je naar een andere provider gaat is er alleen maar een nieuwe decoder te nodig. Alle moderne satellietontvangers met CI-slots zijn uitgevoerd voor aansluiting op allerhande besturingssystemen.

HDTV is ook voor stalliet tv de nieuwste televisievorm. Het is daarom verstandig om een HDTV toestel met HDTV satellietontvangers aan te schaffen.

17:40 Gepost door Bert De Kegel in Blog, Winkelen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: satellietontvangers, satelliet tv |  Facebook |

17-08-11

Help het milieu, drink kraantjeswater

waterkoeler.pngWater drinken is gezond, maar wie milieubewust is vervangt beter flessenwater door kraantjeswater. Om flessenwater van de bron tot in je glas te krijgen zijn er immers heel wat tussenstappen nodig. En dat is heel belastend voor het milieu.

De grootste vervuiler is zonder meer het transport. Om nog maar te zwijgen over de grote hoeveelheden olie die nodig zijn  voor de productie van de plastieken flessen waarin het bronwater wordt opgeslagen. Wie zijn steentje wil bijdragen aan een beter milieu drinkt dus beter leidingwater. En niet alleen de natuur, maar ook je portemonnee zal je dankbaar zijn.

Leidingwater is 400 tot 1000 maal goedkoper dan flessenwater, en dat tegen dezelfde kwaliteit! Nog steeds bestaan er vooroordelen tegen kraantjeswater; Het smaakt niet lekker, of is minder gezond. Nochtans hebben reeds veel studies aangetoond dat de kwaliteit van leidingwater zelfs beter is dan dat van flessenwater. Bovendien moet het leidingwater in België voldoen aan zeer strenge eisen.

Wie helemaal zeker wil zijn dat elk chloorgeurtje wordt geëlimineerd kan gebruik maken van een waterfilter. Deze garandeert een lekkere smaak van het leidingwater. Waterkoelers of waterdispensers zijn uitgerust met een waterfilter en zijn aangesloten op het leidingwaternet. Zo heb je een constante voorraad aan water, en dat zonder flessen of bakken te moeten sleuren, tegen de laagste prijs!

09:32 Gepost door Bert De Kegel in Blog | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |