25-06-12

Snobisme bij kinderen

Snobisme valt in de psychologie onder gedragingen en reacties. Iemand met snobisme, ook wel een snob genoemd, voelt zich superieur ten opzichte van anderen en laat dit in de regelmaat zien door er anders uit te zien en zich anders te gedragen dan anderen. Dit 'anders' kan in de ogen van een snob het best worden omschreven als 'beter'.
 

Snobisme komt ook voor bij kinderen

Hoewel snobisme voornamelijk bij volwassenen voorkomt, zijn er ook zeker kinderen die omschreven kunnen worden als snob. Dit kan een keuze van het kind zelf zijn, wanneer het de vrijheid heeft, of van de ouders. In veel gevallen uit snobisme bij kinderen zich vooral in het dragen van kinderkleding van bekende en prijzige merken.
 

De welbekende merkkleding kinderen

Merkkleding kinderen, ofwel de kinderen die nooit anders gezien worden dan in dure merkkleding, hoeven niet per definitie snobs te zijn. Snobisme bij kinderen ontstaat vaak door de opvoeding die de kinderen thuis krijgen, waardoor zij van mening raken dat zij 'meer zijn dan de rest'. Echter, voor kinderen is het aanzienlijk lastiger zich te onderscheiden van de groep dan voor volwassenen. Dit is dan ook de voornaamste reden dat snobisme bij kinderen zich vooral uit in het dragen van kinderkleding van de duurste merken.
 

Een keuze van ouder of kind

Hoewel een snob vaak niet bij de grote groep hoort, probeert deze zich wel in de groep te mengen. Dit gebeurt vaak door het gedrag van anderen te imiteren. Kinderen willen graag bij de groep horen, ook wanneer het gaat om kinderkleding. Het is dan ook in de meeste gevallen zo dat het de keuze van de ouder(s) is om het kind te laten denken dat het beter is dan een ander.

17:21 Gepost door Bert De Kegel in Shopping | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-11

Kersttips voor drukbezette mensen

verkoop kerstbomenHet is nog volop zomer –al zou je het niet denken met dat weer- en je denkt waarschijnlijk nog niet aan de kerstperiode. Maar: planning is everything! Want je weet hoe het gaat. Binnen twee dagen begint het schooljaar weer, jongleer je met je werk- gezins- en vrijetijdsplanning en voor je het weet is het al november. Hoewel kerstbomen bestellen nu waarschijnlijk het laatst van je zorgen is, kunnen we je, nu het nog even vakantie is, misschien alvast enkele tijdsbesparende tips meegeven!

-koop een kunst kerstboom. Dankzij de moderne materialen zie je het verschil met een levend exemplaar bijna niet meer. Een kunstboom is bovendien veel makkelijker in onderhoud. Hij verliest geen naalden, er komt geen aarde aan te pas, en eens de kerstperiode voorbij kan je hem makkelijk opbergen voor volgend jaar. Een kunstboom komt op termijn dus nog goedkoper uit ook.

-Bestel je kerstboom online. De mogelijkheid bestaat, dus waarom zou je er geen gebruik van maken? Je boom wordt thuis geleverd dus je verliest geen tijd met het heen- en weer rijden naar de verkoper of naar de markt. Online bestellen gaat heel vlot, enkele klikken en verder hoef je je geen zorgen te maken over je autokoffer en of die wel groot genoeg is,…

-Bedrijven en mensen met erg weinig tijd kunnen ook een volledig aangeklede kerstboom bestellen, dus met de kerstversieringen (lichtjes, ballen, slingers,…) er al in! Ook de standaard zit al in het pakket. Meestal kan je kiezen uit verschillende kleurenpaletten, waardoor je boom zeker past in je huis. Het is iets duurder, maar je wint er wel veel tijd en moeite mee!

Een kerstboom in huis halen hoeft dus zeker  geen gedoe te zijn! Zet nu alvast in je agenda wanneer je ten laatste je boom wil bestellen, zodat je het zeker niet vergeet. As we said: planning is everything!

17:02 Gepost door Bert De Kegel in Feestdagen, Shopping | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-06-11

Online geboortekaartjes bestellen

Geboortekaartjes online bestellenOnline shoppen: steeds meer mensen zien er de voordelen van in. Onze Nederlandse noorderburen zijn hier zonder twijfel koplopers in, maar wij Belgen zijn duidelijk aan een inhaalbeweging bezig. Webshops van kleine ondernemers schieten als paddenstoelen uit de grond, en grote ketens geven je vaker en vaker de optie om hun producten via het internet te bestellen. Niet enkel voor supermarkten en kledingwinkels, maar ook voor bijvoorbeeld babykleertjes of geboortekaartjes. 

Geboortekaartjes online bestellen: nog niet iedereen is overtuigd van de voordelen ervan. Daarom zetten we ze voor jou even op een rijtje.

-Kies op je eigen tempo. Als je je kaartjes  online bestelt, heb je uitgebreid de  tijd om alle ontwerpen aan een diepgaand onderzoek te onderwerpen. En opnieuw, en opnieuw. Want ja, je zal waarschijnlijk tig keren van gedacht veranderen. Maar hier staat niemand op je vingers te kijken, neem dus vooral je tijd om een beslissing te nemen.

-Ruime keuze. Waar je keuze bij de drukkerij of in de winkel om de hoek vaak beperkt blijft, is het aanbod op het internet reusachtig. Veel websites laten je toe je eigen kaartje te ontwerpen, wat het aantal mogelijkheden helemaal doet boomen. The sky is the limit! 

-Veilig en betrouwbaar. Nog veel mensen wantrouwen het idee van online betalingen, terwijl dit in de meeste gevallen via een beveiligde verbinding gebeurt. Kijk uit naar kwaliteitslabels als het beCommerce-label of het VeriSign-label, dan zit je zeker goed.

-Makkelijk! Het hele proces wijst zichzelf uit en jij hoeft met je bolle buik de deur niet uit. In enkele muisklikken kies je het design, de kleuren, het lettertype en de afbeelding. Eens de baby geboren is, vul je de laatste gegevens in (gewicht, lengte,...) en je klikt op 'bestellen'. Meestal heb je de kaartjes de volgende dag al in huis. Makkelijker kan bijna niet.

11:25 Gepost door Bert De Kegel in Shopping, Web, Winkelen, Zwangerschap | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |