03-04-12

Meubelen uit teak bezig aan hun opmars!

winkelinrichting bakkerTeak is een houtsoort afkomstig uit Azië. Het wordt gekenmerkt door zijn lange levensduur en gezellige kleur. Tegenwoordig vind je het overal: als binnenmeubel, als buitenmeubel of zelfs als toonbank in de winkelinrichting van de bakker om de hoek.
 
Jan met de pet in België hoor je niet klagen natuurlijk, die heeft een mooie kast in zijn living. En zo denken zijn naasten er ook over.

Maar de stijgende populariteit van de houtsoort heeft jammer genoeg heel wat negatieve gevolgen.

Ten eerste is er het onverantwoord bosbeheer in Azië. Door de minimale controle van de overheid worden bossen gekapt aan een sneltempo, zonder dat er één nieuwe boom gepland wordt.

Maar daar houdt het jammer genoeg niet op. Doordat de houtproductie in Azië de stijgende vraag niet kon blijven beantwoorden sprongen andere commerciëlen in andere gebieden al snel op de kar. Het gevolg? Ook de tropen moeten er vandaag de dag hun tol voor betalen.

En dan komen we terug bij de consument: doordat er zoveel vraag is naar de houtsoort daalt ook de kwaliteit van het hout dat tot bij ons komt. Teak-hout van een lage kwaliteit kan je het best herkennen aan de lichtere kleur en een zachtere hardheid.

Opletten geblazen dus wanneer je nog eens overweegt een Teak-meubel te kopen!

14:54 Gepost door Bert De Kegel in Winkelinrichting | Permalink | Commentaren (1) | Tags: winkelinrichting bakker |  Facebook |

25-07-11

Meer klanten dankzij een mooie winkelinrichting

winkelinrichtingIn enkele seconden beslist een klant om al dan niet een winkel binnen te stappen. Een mooie etalage, aantrekkelijk productaanbod en aangename winkelervaring hebben een belangrijke invloed op het imago van de zaak. Een efficiënte winkelinrichting zorgt met andere woorden voor meer klanten.

Een combinatie van producten en sfeer moet de klanten verleiden. Een eerste goede indruk is dus enorm belangrijk. Enkele belangrijke tips met betrekking tot het inrichten van een winkel helpen om direct te scoren.

1. Zorg voor een aantrekkelijke etalage.
De gevel en etalage vormen het uithangbord van de winkel. De eerste beoordeling om al dan niet een winkel binnen te stappen hangt af van de aantrekkelijkheid van de gevel en etalage. Belangrijk hierbij is om regelmatig de opstelling van de producten in de etalage te wijzigen. Zo valt de vernieuwde etalage keer op keer op en trek je snel de aandacht van klanten.

2. Creëer een aangename winkelsfeer.
Een aangename winkelomgeving zorgt er voor dat een klant zich meteen goed voelt in de winkel. Een duidelijk en overzichtelijk productaanbod toont de klant meteen of hij al dan niet in de winkel zal vinden wat hij zoekt.

3. Zorg voor een duidelijke communicatie.
De opstelling van de producten moet direct duidelijk maken wat waar te vinden is. Bovendien moeten prijzen en promoties goed aangeduid staan.

10:29 Gepost door Bert De Kegel in Winkelen, Winkelinrichting | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |